Min yndlingsblomst

Lige nu er min have så fuld af skønhed, at jeg slet ikke kan rumme det. Bonderosernes svulmede hoveder nikker tungt om kap med snebollebuskens hvide kugler, og overalt gynger akelejerne blidt i deres egen drømmeverden, mens storkenæbbene danner blå og lyslilla bund for de slanke iris.

Og valmuerne – jamen hvordan skal jeg dog nå at nyde disse overdådige væsner, før de alt for hurtigt takker af. De røde startede ballet for godt en uge siden og nu står rækken af lyserøde skønheder og duver i flok med solskin på kinden og brumbasser i navlen.

Jeg har elsket den smukke valmue fra jeg var en ganske lille pige. Dengang var det blot de spinkle kornvalmuer, der voksede i marken udenfor hækken, og som til min store fortrydelse tabte bladene inden mor fik dem sat i vase. Måske er det slet ikke mine emsige katte men derimod barndommens valmuer, der har givet mig et ambivalent forhold til buketter. Jeg drømmer om buketter på alle borde og reoler men vælger oftest at nyde blomsterne i fri dressur under åben himmel.

lyserøde valmuer

.

Og netop nu må jeg ustandselig ud og glæde mig over de lyserøde valmuer, der byder velkommen til køkkenhaven. Deres forældre står omme i forhaven, og det var såmænd nærmest for sjov, at jeg for år tilbage høstede et par kapsler og såede dem i en lang række.

Jeg håbede jo, at der ville dukke et par små rosetter op af jorden. Men i stedet myldrede det altså frem, så jeg på denne årets første sommerdag kan sidde på min lille bænk i et hav af skønhed.

Havearkitekt og forfatter
Havearkitekt og forfatter

Har du brug for en haveplan eller et godt råd om haven, så klik på billedet og læs mere.

Inspiration
Inspiration

Den dejligste have er den, som passer helt perfekt til dig og dit liv

Tegn din egen haveplan
Tegn din egen haveplan

Er du gør-det-selv typen, så klik på billedet og tag et kig på det gratis online kursus om haveplaner og haveindretning.
Rigtig god fornøjelse :-)

Haveliv på facebook
Lykken har rødder
Lykken har rødder

en skøn bog om nemme haver, hvor du kan stresse af. Fyldt med inspiration til din egen private oase.

Havetips og inspiration
Staudebedet
Staudebedet

Drømmer du om et flot staudebed, der er nemt at passe og smukt at se på - så hyg dig med Inges tips om stauder og deres særheder

Slap af i haven
Slap af i haven

Er du træt, stresset eller presset, så snup en pause i haven. Det er ligefrem videnskabeligt bevist, at haven har en helbredende virkning

Hyggelige haver
Hyggelige haver

En fin lille havebog - stopfyldt med inspiration og ideer til nemme og hyggelige haver

Smag på Haven
Smag på Haven

Køkkenhave eller ej, så kan du altid finde sunde lækkerier lige udenfor havedøren.
Brug bogen som inspiration og gå på opdagelse i havens buffet sammen med dine børn eller børnebørn

Frugthaven
Frugthaven

Skal din have være supernem at passe, smuk at kigge på og dejlig at være i, så plant en frugthave og nyd livet.