Så er de oppe

Det har været en skøn weekend fyldt med solskin, kvidrende stære og smukke sommerfugle. Søndag eftermiddag snuppede jeg en lun slapper på drømmesengen, men ellers har jeg været myreflittig – især i køkkenhaven.

Krydderurterne, som hidtil har levet en hengemt tilværelse i havens kroge og hjørner, er nu samlet i små runde bede ved siden af det nye drivhus – og jordbærplanterne, der på seneste har flirtet lidt for intenst med fuglegræs og ukrudt, er blevet opdraget og soigneret omhyggeligt.

Mine kartofler er taget op

Og så har jeg taget kartofler op. Normalt venter jeg med det arbejde til midt i oktober, men flere af knoldene var begyndt at rådne i den regnvåde jord, så det var bare om at gribe greben og komme i sving. Resultatet blev en stor kurv fyldt med sorten Ditta, som er en rigtig god gemmekartoffel, og en lille kurv med Hamlet, som er en lækker men tidlig sort. Så derfor er de fleste allerede spist :-)

.

optagning af kartofler.

For en gangs skyld er mine kartofler temmelig ens, og det er der skam en forklaring på. Dels er både Ditta og Hamlet kendt for at give pæne, store og ensartede knolde, dels brugte jeg kun små læggekartofler i foråret.

Jo mindre en læggekartoffel er … nå ja, alt med måde – selvfølgelig … jo færre spirer sætter den. Det giver god plads og rigeligt med energi til hver eneste ”baby”.

Store læggekartofler sætter derimod mange spirer, men resultatet bliver en blandet ”børneflok”. De toneangivende suger vand og næring til sig og bliver gevaldig store, mens andre ender som pillekartofler … eller måske som læggekartofler til næste år.

 

Havearkitekt og forfatter
Havearkitekt og forfatter

Har du brug for en haveplan eller et godt råd om haven, så klik på billedet og læs mere.

Inspiration
Inspiration

Den dejligste have er den, som passer helt perfekt til dig og dit liv

Tegn din egen haveplan
Tegn din egen haveplan

Er du gør-det-selv typen, så klik på billedet og tag et kig på det gratis online kursus om haveplaner og haveindretning.
Rigtig god fornøjelse :-)

Haveliv på facebook
Lykken har rødder
Lykken har rødder

en skøn bog om nemme haver, hvor du kan stresse af. Fyldt med inspiration til din egen private oase.

Havetips og inspiration
Staudebedet
Staudebedet

Drømmer du om et flot staudebed, der er nemt at passe og smukt at se på - så hyg dig med Inges tips om stauder og deres særheder

Slap af i haven
Slap af i haven

Er du træt, stresset eller presset, så snup en pause i haven. Det er ligefrem videnskabeligt bevist, at haven har en helbredende virkning

Hyggelige haver
Hyggelige haver

En fin lille havebog - stopfyldt med inspiration og ideer til nemme og hyggelige haver

Smag på Haven
Smag på Haven

Køkkenhave eller ej, så kan du altid finde sunde lækkerier lige udenfor havedøren.
Brug bogen som inspiration og gå på opdagelse i havens buffet sammen med dine børn eller børnebørn

Frugthaven
Frugthaven

Skal din have være supernem at passe, smuk at kigge på og dejlig at være i, så plant en frugthave og nyd livet.