Fru Perfektionist på havearbejde

Jeg åbner jo havelågen til pinse, og selvom jeg godt ved, at jeg ikke har en kinamands chance for at få fuldstændig styr på stauder, ukrudt, rosenkrukker og køkkenhaven inden da, så dukkede min gamle veninde Fru Perfektionist alligevel op sidste weekend og insisterede på hårdt havearbejde.

Det gik ellers lige så godt. I ugens løb havde jeg puslet i drivhuset, lagt kartofler i spande, plantet stedmoderblomster i små krukker og flyttet de store krukker med tulipanernes løfterige kræmmerhuse fra deres vinterhi og om på gårdspladsen. Ja, selv græsplænen i forhaven havde fået en stille tur med riven, og de små frø, som fuglene havde spildt rundt om foderhusene i vinterens løb var også revet sammen og kørt om bag læhegnet til glæde for agerhønsene. Alt sammen i et roligt tempo med tid til at glædes over fuglesangen og nyde solens stråler på næsetippen.

.

Hornvioler og stedmoderblomster

.

Men så gik der præstationsræs i sagen! Selvom der stadig lå sne i havens skyggefulde kroge, så var jorden i min sydvendte køkkenhave fin at grave i, og før jeg så mig om, var jeg i fuld gang med at svinge spaden.

Indrømmet – jeg har været temmelig ”kropsdoven” den forgangne vinter, så jeg kan ikke prale af toptrimmede muskler. Efter et par korte rækker måtte jeg da også holde pause i en lun krog, men snart smøgede jeg ærmerne op og fortsatte stædigt.

Mon jeg nogen sinde lærer, at stædighed IKKE betaler sig.

Efter 10-12 m2 kravlede jeg ind på sofaen, og for nu at gøre en lang historie kort, så har jeg tilbragt et par dage i selskab med varmetæppe, muskelbalsam og panodil. Til stor fryd for husets hyggeelskende katte – og til lettere besvær for min tålmodige mand, der har måttet fodre havens fugle, passe de to små uldtottede ponyer, høre på mine beklagelser over bedet med påskeklokker, som endnu ikke er blevet ordnet – og hente såvel chokolade som ostepops og videofilm til opmuntring af fruen ;-)

.

Påskeklokker

.

Se, nu er spørgsmålet så, om jeg er blevet klog af skade? Om jeg har mod og mandshjerte nok til at fastholde, at haven er beregnet til nydelse og ikke ydelse – og om jeg vover at slå havelågen op til pinse selvom skvalderkålen flirter med stauderne, køkkenhaven er plettet af fuglegræs, og bænkene er alt andet end nymalede.

Selvfølgelig tør jeg da det! Jeg skal bare lige have gravet hende der Fru Perfektionist ordentligt ned et sted og plantet en mægtig klump brændenælder ovenpå hende, så hun ikke sniger sig lydløst frem i et ubevogtet øjeblik ;-)

.

Havearkitekt og forfatter
Havearkitekt og forfatter

Har du brug for en haveplan eller et godt råd om haven, så klik på billedet og læs mere.

Inspiration
Inspiration

Den dejligste have er den, som passer helt perfekt til dig og dit liv

Tegn din egen haveplan
Tegn din egen haveplan

Er du gør-det-selv typen, så klik på billedet og tag et kig på det gratis online kursus om haveplaner og haveindretning.
Rigtig god fornøjelse :-)

Haveliv på facebook
Lykken har rødder
Lykken har rødder

en skøn bog om nemme haver, hvor du kan stresse af. Fyldt med inspiration til din egen private oase.

Havetips og inspiration
Staudebedet
Staudebedet

Drømmer du om et flot staudebed, der er nemt at passe og smukt at se på - så hyg dig med Inges tips om stauder og deres særheder

Slap af i haven
Slap af i haven

Er du træt, stresset eller presset, så snup en pause i haven. Det er ligefrem videnskabeligt bevist, at haven har en helbredende virkning

Hyggelige haver
Hyggelige haver

En fin lille havebog - stopfyldt med inspiration og ideer til nemme og hyggelige haver

Smag på Haven
Smag på Haven

Køkkenhave eller ej, så kan du altid finde sunde lækkerier lige udenfor havedøren.
Brug bogen som inspiration og gå på opdagelse i havens buffet sammen med dine børn eller børnebørn

Frugthaven
Frugthaven

Skal din have være supernem at passe, smuk at kigge på og dejlig at være i, så plant en frugthave og nyd livet.