Hver tid sin charme

Jeg tænker så godt, når jeg går og pusler i haven – og netop nu, hvor løvet daler til jorden, er det jo nærliggende at filosofere lidt over livet i almindelighed og min alder i særdeleshed!

.

når løvet daler

.

For mig har foråret altid været en slags fødsel. Når de små erantis og vintergækker titter frem af vinterens sne og kulde, er det som om livet melder sin ankomst. Haven er fyldt med løfter, og for hver dag titter nye muligheder frem. Blomst efter blomst dækker jorden, og før man får set sig om, springer de farvestrålende tulipaner ud som fjollede teenagere.

Så kommer sommeren. Mættet med skønhed, energi og summende bier. Roserne fylder luften med forførende dufte. Der pusles i hver en krog og hver en rede. Alting gror og vokser så hurtigt, at man knapt kan følge med – og hovsa – midt i juli ser græsset pludselig lidt tørt og svedent ud. Næsten som om haven er ramt af stress og præstationsangst.

Og så går det jo, som det må gå. Haven og livet har passeret sit højdepunkt, men forude venter stadig mange skønne stunder. Høst og glæde. Ro og sensommer. Før løvet langsomt farves og slutter af i et festligt skrud og giver plads til det forfald, der kan være smukt eller vederstyggeligt. Helt afhængigt af øjnene, der ser.

Spørgsmålet er så, hvor jeg befinder mig i årets og livets gang?

Jeg tror, det må blive august. Den smukkeste blomsterpragt er forbi, men alt er stadig frodigt … bilder jeg mig i alt fald ind …
Tiden er inde til at høste og nyde frugterne af alt det, der blev sået i foråret – og nå ja, så hænder det selvfølgelig også, at en ordentlig hedebølge gi´r gevaldigt sved på panden ;-)

.

 

Havearkitekt og forfatter
Havearkitekt og forfatter

Har du brug for en haveplan eller et godt råd om haven, så klik på billedet og læs mere.

Inspiration
Inspiration

Den dejligste have er den, som passer helt perfekt til dig og dit liv

Tegn din egen haveplan
Tegn din egen haveplan

Er du gør-det-selv typen, så klik på billedet og tag et kig på det gratis online kursus om haveplaner og haveindretning.
Rigtig god fornøjelse :-)

Haveliv på facebook
Lykken har rødder
Lykken har rødder

en skøn bog om nemme haver, hvor du kan stresse af. Fyldt med inspiration til din egen private oase.

Havetips og inspiration
Staudebedet
Staudebedet

Drømmer du om et flot staudebed, der er nemt at passe og smukt at se på - så hyg dig med Inges tips om stauder og deres særheder

Slap af i haven
Slap af i haven

Er du træt, stresset eller presset, så snup en pause i haven. Det er ligefrem videnskabeligt bevist, at haven har en helbredende virkning

Hyggelige haver
Hyggelige haver

En fin lille havebog - stopfyldt med inspiration og ideer til nemme og hyggelige haver

Smag på Haven
Smag på Haven

Køkkenhave eller ej, så kan du altid finde sunde lækkerier lige udenfor havedøren.
Brug bogen som inspiration og gå på opdagelse i havens buffet sammen med dine børn eller børnebørn

Frugthaven
Frugthaven

Skal din have være supernem at passe, smuk at kigge på og dejlig at være i, så plant en frugthave og nyd livet.