Forglemmigej

Dette dejlige foto af min have har netop været vist i Familie Journalen – og det fik Anette til at spørge, om forglemmigej virkelig kan bruges som bunddække så tæt på græsplænen.

.

forglemmigej og græskanter

.

Mit umiddelbare svar var et klart JA … men efter at have tænkt mig lidt om, må jeg indrømme, at det er en sandhed med modifikationer.

Billedet er 3 år gammelt, og dengang var de mange hosta, bregner og akelejer, som lå på spring til at overtage bunddækketjansen, når forglemmigejerne visnede ned i løbet af sommeren, stadig forholdsvis små. Min tanke var, at planterne skulle leve fredeligt side om side, men virkeligheden blev anderledes.

I takt med at hosta, akelejer og bregner voksede til, blev der nemlig mindre og mindre plads og lys til, at de blå forårsbebuderes frø kunne spire, og i dag er der kun et par enkelte klynger forglemmigej tilbage dernede i baghaven ved min lille bænk.

Og det er jo præcis det, der sker i haven. De stærkeste breder sig og tager magten, medmindre man konstant er ude med riven og blander sig i hver eneste kamp rundt om i kroge og hjørner. Den slags ligger ikke til mig, så jeg har ladet den glade gule vorterod overtage forglemmigejernes plads om foråret.

De smukke forglemmigej er til gengæld flyttet om i forhavens staudebed, hvor de på dygtigste vis lukker hvert eneste hul langs græskanten – ja flere steder har de ligefrem bredt sig ud i græsset, så jeg næsten ikke nænner at slå plænen :-)

 

Havearkitekt og forfatter
Havearkitekt og forfatter

Har du brug for en haveplan eller et godt råd om haven, så klik på billedet og læs mere.

Inspiration
Inspiration

Den dejligste have er den, som passer helt perfekt til dig og dit liv

Tegn din egen haveplan
Tegn din egen haveplan

Er du gør-det-selv typen, så klik på billedet og tag et kig på det gratis online kursus om haveplaner og haveindretning.
Rigtig god fornøjelse :-)

Haveliv på facebook
Lykken har rødder
Lykken har rødder

en skøn bog om nemme haver, hvor du kan stresse af. Fyldt med inspiration til din egen private oase.

Havetips og inspiration
Staudebedet
Staudebedet

Drømmer du om et flot staudebed, der er nemt at passe og smukt at se på - så hyg dig med Inges tips om stauder og deres særheder

Slap af i haven
Slap af i haven

Er du træt, stresset eller presset, så snup en pause i haven. Det er ligefrem videnskabeligt bevist, at haven har en helbredende virkning

Hyggelige haver
Hyggelige haver

En fin lille havebog - stopfyldt med inspiration og ideer til nemme og hyggelige haver

Smag på Haven
Smag på Haven

Køkkenhave eller ej, så kan du altid finde sunde lækkerier lige udenfor havedøren.
Brug bogen som inspiration og gå på opdagelse i havens buffet sammen med dine børn eller børnebørn

Frugthaven
Frugthaven

Skal din have være supernem at passe, smuk at kigge på og dejlig at være i, så plant en frugthave og nyd livet.