Søndag morgen

Ahh, det er søndag morgen  :-)   Solen kilder på næsen, yndlingskatten hyggesover med hagen hvilende på min arm, og i fodenden ligger der et par spindende pelsklumper. Sådan en morgenstund er kræs for sjælen, så jeg falder for fristelsen og henter morgenmaden ind på dynen sammen med et par bøger om drivhusindretning.

Udenfor vinduet lyser de røde solhatte op i et hav af katteurt og pileurt. Magen til holdbare stauder skal man lede længe efter. Den lave tæppepileurt har blomstret uafbrudt siden starten af juni, og katteurten er omsværmet af sommerfugle og brumbasser på fjerde måned. Ifølge mærkesedlerne burde pileurten kun blomstre fra juli til september, og katteurten, der også kaldes for blåkant, skulle for længst være afblomstret. Men planterne står i læ og fuld sol – og det kvitterer de så sandelig for.

Planter har det jo ligesom mennesker. Vi trives bedst, når vi bliver forkælet – og når vi trives, så yder vi også vort bedste. Spirituelle tænkere går endda skridtet videre og fastholder, at jo bedre vi trives, jo mere trivsel tiltrækker vi. Med andre ord burde lidt selvforkælelse kunne sætte skub i en positiv spiral.

.

rådyr på besøg i haven

.

Denne søndag fungerer selvsamme spiral helt perfekt. Da jeg endelig forlader dynerne med hovedet fyldt af drivhusplaner og et par bløde kattehår på kinden, står der nemlig et smukt rådyr ude i haven. Klokken er ganske vist tættere på middag end morgen, men Bambi har åbenbart droppet den obligatoriske formiddagslur til fordel for en mundfuld hindbærblade og et par kåde hop på havestien.

Dyret virker præcis lige så søndagsfornøjet, som jeg gør. Og mon ikke de søde, modne nedfaldspærer i frugthaven spiller en væsentlig rolle for humøret. Som sagt, vi skabninger trives bedst, når vi bliver forkælet … og ja, ja – jeg ved godt, at den langbenede skønhed også mæsker sig med mine roser og min persille, men det sætter altså inden skår i min søndags-glædes-spiral :-)

.

 

 

Havearkitekt og forfatter
Havearkitekt og forfatter

Har du brug for en haveplan eller et godt råd om haven, så klik på billedet og læs mere.

Inspiration
Inspiration

Den dejligste have er den, som passer helt perfekt til dig og dit liv

Tegn din egen haveplan
Tegn din egen haveplan

Er du gør-det-selv typen, så klik på billedet og tag et kig på det gratis online kursus om haveplaner og haveindretning.
Rigtig god fornøjelse :-)

Haveliv på facebook
Lykken har rødder
Lykken har rødder

en skøn bog om nemme haver, hvor du kan stresse af. Fyldt med inspiration til din egen private oase.

Havetips og inspiration
Staudebedet
Staudebedet

Drømmer du om et flot staudebed, der er nemt at passe og smukt at se på - så hyg dig med Inges tips om stauder og deres særheder

Slap af i haven
Slap af i haven

Er du træt, stresset eller presset, så snup en pause i haven. Det er ligefrem videnskabeligt bevist, at haven har en helbredende virkning

Hyggelige haver
Hyggelige haver

En fin lille havebog - stopfyldt med inspiration og ideer til nemme og hyggelige haver

Smag på Haven
Smag på Haven

Køkkenhave eller ej, så kan du altid finde sunde lækkerier lige udenfor havedøren.
Brug bogen som inspiration og gå på opdagelse i havens buffet sammen med dine børn eller børnebørn

Frugthaven
Frugthaven

Skal din have være supernem at passe, smuk at kigge på og dejlig at være i, så plant en frugthave og nyd livet.