Natligt besøg

Her til morgen var de to jernfrøer, som står på terrassen udenfor mit soveværelse, væltet og trillet ud på plænen. Med et surt sideblik til kattene, der ganske vist så både uskyldige og uforstående ud, satte jeg frøerne på plads og fortsatte morgenturen gennem haven.

Nede i baghaven stoppede jeg forundret og stirrede på akelejerne. Med noget, der lignede kirurgisk præcision var samtlige hoveder klippet af planterne, men bortset fra et par enkelte kronblade på græsset var der intet spor af de smukke blomster.

Måske ser jeg for mange krimifilm, men et øjeblik løb det mig altså koldt ned ad ryggen, mens jeg spekulerede på, hvem der mon havde puslet rundt i min have i ly af mørket. Uha!
Jeg behøvede dog ikke at tilkalde Sherlock Holmes for at finde svaret. For oppe i jordbærbedet havde ”forbryderen” sat et par tydelige klovspor – OG ædt en pæn portion jordbærblade. Er der noget, rådyr elsker, så er det nemlig jordbærblade.

.

rådyrene æder mine jordbær.

Og jeg elsker rådyr – men der er dog grænser for min gæstfrihed! Uden blade vil jordbærplanterne jo ikke have kræfter til at producere store, røde og saftige bær, så nu er der sat pæle iført sokker, der er dyppet i skyllemiddel, op rundt om jordbærbedet. Det ser lidt spøjst ud, men jeg satser på, at den parfumerede duft holder rådyrene væk.

Havearkitekt og forfatter
Havearkitekt og forfatter

Har du brug for en haveplan eller et godt råd om haven, så klik på billedet og læs mere.

Inspiration
Inspiration

Den dejligste have er den, som passer helt perfekt til dig og dit liv

Tegn din egen haveplan
Tegn din egen haveplan

Er du gør-det-selv typen, så klik på billedet og tag et kig på det gratis online kursus om haveplaner og haveindretning.
Rigtig god fornøjelse :-)

Haveliv på facebook
Lykken har rødder
Lykken har rødder

en skøn bog om nemme haver, hvor du kan stresse af. Fyldt med inspiration til din egen private oase.

Havetips og inspiration
Staudebedet
Staudebedet

Drømmer du om et flot staudebed, der er nemt at passe og smukt at se på - så hyg dig med Inges tips om stauder og deres særheder

Slap af i haven
Slap af i haven

Er du træt, stresset eller presset, så snup en pause i haven. Det er ligefrem videnskabeligt bevist, at haven har en helbredende virkning

Hyggelige haver
Hyggelige haver

En fin lille havebog - stopfyldt med inspiration og ideer til nemme og hyggelige haver

Smag på Haven
Smag på Haven

Køkkenhave eller ej, så kan du altid finde sunde lækkerier lige udenfor havedøren.
Brug bogen som inspiration og gå på opdagelse i havens buffet sammen med dine børn eller børnebørn

Frugthaven
Frugthaven

Skal din have være supernem at passe, smuk at kigge på og dejlig at være i, så plant en frugthave og nyd livet.